Hlavní obsah

Honičku s peugeotem ukončily až zastavovací pásy, řidič se přesto snažil ujet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zastavovací pás pomohl k dopadení ujíždějícího řidiče v Praze v noci na středu. I s proraženými pneumatikami se snažil ujet, nakonec ale zastavil. Dechová zkouška u něj prokázala 1,5 promile alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: S proraženými pneumatikami se snažil ujetVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté spatřili stříbrný peugeot v Rýmařovské ulici a řidič se jim zdál povědomý, protože hodinu předtím s ním mluvili v restauraci v Letňanech při kontrole. Podle policie tam téměř nemohl stát na nohou.

Na signál k zastavení ovšem nereagoval a ujížděl do Kbel, kde projel křižovatku na červenou, a pak pokračoval Mladoboleslavskou ulicí zpátky do Letňan. Tam přejel připravený zastavovací pás, kterým si prorazil obě přední pneumatiky.

Foto: Policie ČR

Pneumatika proražená zastavovacím pásem

„S proraženými pneumatikami a s policisty v zádech řidič ještě zkusil pokračovat v ujíždění. Poškozené gumy mu to sice dovolily, ale už jen malou rychlostí, okolo 50 km/h. S vozidlem dojel do ulice Tvrdého, kde musel zastavit a byl za použití donucovacích prostředků zadržen,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Pneumatika proražená zastavovacím pásem

Podle něj byla dechová zkouška u 48letého řidiče pozitivní a přístroj ukázal 1,5 promile. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám