Hlavní obsah

Holky byly vypočítavé, řekl soud a osvobodil Rusa obžalovaného ze znásilnění

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ, jaký trestní senát nepamatuje. Tak v pátek ohodnotil soudce brněnského krajského soudu Michael Vrtek kauzu dnes šestašedesátiletého Valerije Lebeděva obžalovaného ze znásilnění dvou mladičkých dívek.

Soud osvobodil Rusa obžalovaného ze znásilněníVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Přestože znalci tvrdili, že dívky jsou věrohodné a nic si nevymýšlejí, soud si o nich udělal vlastní úsudek, označil je za vypočítavé a prospěchářské, takže Lebeděva potrestal jen podmínkou za stalking a svádění k pohlavnímu styku. Muži hrozilo až deset let vězení.

Podle obžaloby si měl muž dívky několikrát zavolat na různé hotelové pokoje, kde je měl následně znásilnit.

„Měsíc si s dívkou psal, pak ji měl znásilnit, pak si zase v pohodě měsíc psali, sešli se na hotelu, kde ji měl zase znásilnit, a opět si psali a opět se sešli,“ konstatoval soudce Vrtek s tím, že sex mezi obžalovaným a dívkami byl, ale nelze věřit tomu, že se jednalo o znásilnění.

Nic takového se nestalo, jsem nevinný, vymyslely si to na mě.
obviněný Valerij Lebeděv

„Obžalovaný je sebestředný manipulátor nabuzený po mladých dívkách. Když si udělal soud takový obrázek o něm, museli jsme si udělat obrázek i o těch dvou dívkách. Jsou to sice osoby mladé, ale velmi dobře rozumově vyspělé a schopné si spočítat, jakého jednání se chtějí dopustit. Jsou vypočítavé a prospěchářské. Obě střídaly partnery jako na běžícím pásu a dobře věděly, o co jde,“ prohlásil soudce.

Dva znalecké posudky tvrdily, že dívky vypovídají o znásilnění pravdu a že jedna z nich dokonce trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Jenže dívky při líčení svých útrap zřejmě nepočítaly s tím, že soud bude mít jejich kompletní komunikace na Facebooku.

Obvinění odmítá

Takže zatímco dívka znalcům tvrdila, jak byla apatická a musela být stále zavřená doma, soud zjistil, že vesele plánovala dovolené, plesy, rande s několika muži a podobně. „Navíc dívka přímo u soudu lhala o svém intimním vztahu s vysokoškolským pedagogem,“ upozornil Vrtek.

„Jednalo se o vysoce promiskuitní dívky, které prostřednictvím sexu dosahovaly svých úspěchů v tanečním showbyznysu a například i studiem na právnické fakultě,“ řekl advokát Lebeděva Martin Klimo.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Valerij Lebeděv u soudu znásilnění popíral.

„Nic takového se nestalo, jsem nevinný, vymyslely si to na mě. Domluvily se na mě, aby ze mě vytáhly co nejvíc peněz,“ tvrdil celou dobu Lebeděv. Bez trestu ale od soudu neodešel. Podmínku a vyhoštění dostal za to, že ukradl kontakty jedné z dívek a pak ji u přátel očerňoval.

Navíc lákal sedmnáctiletou dívku za přísliby peněz a další pomoci k sobě do auta a chtěl po ní sex. Případ ale ještě není u konce, státní zástupce se proti verdiktu na místě odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám