Hlavní obsah

Policie obvinila cizince, který střílel na metalovém festivalu Masters of Rock

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kriminalisté obvinili čtyřiačtyřicetiletého cizince, který střílel v pátek časně ráno na letošním 15. ročníku metalového festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Vyslechl si podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Rozhodnutí o trestu má padnout ve zkráceném řízení. Hrozí mu až tři roky vězení. Právo o tom v sobotu informovala policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Mezinárodní hudební festival Masters of Rock.

Článek

Plynovou zbraň cizinec vytáhl po hádce a následně jí začal ohrožovat ostatní návštěvníky festivalu. Před hlavním vchodem do areálu, kde se koná, nakonec došlo k výstřelu. Nikdo naštěstí ale nebyl zraněn.

„Střílející skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění. Muž si tak letošní ročník festivalu moc neužil, protože na rozhodnutí soudu o trestu čeká v policejní cele,“ uvedla mluvčí.

Bezpečný průběh festivalu podle ní zajišťují desítky policistů. „Samotné opatření bude probíhat až do pondělí, kdy Vizovice opustí i ti nejvytrvalejší návštěvníci letošního festivalu,“ poznamenala Javoříková.

V letošním roce se podle ní ve velkém staly terčem zlodějů věci ve stanech. Vykrádají je nejen během dne, kdy jsou jejich majitelé pryč, ale především v nočních hodinách, kdy ve stanech návštěvníci festivalu spí. „Pachatelé se zaměřují především na mobilní telefony a peněženky, ze kterých berou finanční hotovost, která je v mnoha případech nemalá,“ zdůraznila mluvčí.

Kontrolní testy na alkohol

Jen v pátek podle ní přišlo během dne oznámit na místní obvodní oddělení hned pět lidí, že jim ze stanu během spánku někdo odcizil jejich osobní věci. Celková škoda odcizením se vyšplhala na třicet tisíc korun.

„Policisté v uniformách i v civilu prochází stanová městečka a snaží se tyto krádeže co nejvíce minimalizovat. Přesto musejí návštěvníci i samotní obyvatelé Vizovic převzít za své věci odpovědnost sami a být více obezřetní,“ konstatovala Javoříková.

Policisté od začátku festivalu nabízejí řidičům na místním obvodním oddělení kontrolní test na přítomnost alkoholu v dechu. Pár jich toho již využilo. „Přestože řidiči mohou využít této bezplatné služby, během pátečního a sobotního dne řešili policisté hned šest řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Další dva byl pozitivní na drogy,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Masters of Rock ve Vizovicích se střílelo

Střelbu na open air festivalu Masters of Rock řeší od pátečního rána zlínští policisté. Cizinec tam při hádce vytáhl zbraň, se kterou ohrožoval ostatní...

Výběr článků

Načítám