Hlavní obsah

Na Masters of Rock ve Vizovicích se střílelo

Právo, alf
Zlín

Střelbu na open air festivalu Masters of Rock řeší od pátečního rána zlínští policisté. Cizinec tam při hádce vytáhl zbraň, se kterou ohrožoval ostatní návštěvníky, a nakonec vystřelil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Mezinárodní hudební festival Masters of Rock.

Článek

„Střelba se ozvala před hlavním vchodem do areálu. Nikdo nebyl zraněn. Střílející muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění. Případ nyní šetří kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Už během prvního festivalového rána se objevily i první krádeže. „Do desítky stanů vnikl v době, kdy fanoušci tvrdé muziky ještě spali, dosud neznámý pachatel. Lidem odcizil mobilní telefony a peněženky s doklady a finanční hotovostí. Celková škoda odcizením se dosud vyšplhala na bezmála osmdesát tisíc korun,“ podotkla Javoříková.

Fanoušek se vloupal do domu

Kriminalisté řeší i pár případů vloupání, a to do garáže sloužící jako kiosek a do rodinného domu, kam se snažil dostat jeden fanoušek tvrdé muziky. „Zde se však nacházeli psi majitele, kteří na pachatele upozornili štěkáním. Majitelé ihned volali na tísňovou linku. O chvíli později byl muž zadržen a skončil na policejní služebně,“ dodala mluvčí.

Kapela Sabaton zkouší s filharmoniky na Masters of Rock Video: Aleš Fuksa, Právo

Policisté v uniformách i v civilu procházejí stanová městečka a snaží se krádeže co nejvíce minimalizovat. Ke kontrolám používají policejní čtyřkolky, které jim usnadní a urychlí kontroly v terénu. V nočních hodinách využívají dalekohled s nočním viděním. „Přesto musejí návštěvníci i samotní obyvatelé Vizovic převzít za své věci odpovědnost sami a být více obezřetní,“ podotkla Javoříková.

Policie musí od samého počátku festivalu řešit také další prohřešky, kupříkladu neukázněnost řidičů, kteří parkují na zákazech parkování a nerespektují dopravní značení. „Řešili jsme již více než osmdesát přestupků v dopravě týkajících se především právě parkování,“ spočítala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám