Hlavní obsah

Žena si vymýšlela úrazy, lékař fiktivně operoval. Policie je obvinila

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramsko

Lékař a jeho pacientka z Příbramska se budou zpovídat ze zločinu pojistný podvod. Policie obvinila sedmačtyřicetiletou ženu a pětašedesátiletého lékaře. Žena uzavřela před třemi lety životní pojistky u dvou pojišťoven.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Při jejich sjednávání však záměrně zamlčela předchozí úrazy končetin. Uvedla tak do smluv nepravdivé a hrubě zkreslené údaje,“ uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Po uzavření pojistky, po předchozí domluvě s lékařem, předstírala úraz. Tvrdila, že uklouzla na ledu a zranila si nohu. Vše doložila lékařskými zprávami obviněného doktora. Celkem dostala od obou institucí na pojistném plnění 133 tisíc korun. Rok poté uplatňovala trvalé následky úrazu. Dohromady jí měly pojišťovny vyplatit přes půl miliónu korun, k tomu ale už nedošlo.

„Dále kriminalisté zjistili, že lékař uvedl nesrovnalosti do operačního protokolu, kdy měl dokonce daný operační zákrok fingovat. Vyžádaný lékařský posudek poukazuje na nevěrohodnost průběhu léčení,“ dodala Schindlová.

Důvěryhodně nepůsobila ani žena. Sedm dnů po úrazu byla na policejním oddělení podávat vysvětlení k jiné věci. „Dostavila se bez berlí, sádry a bez zjevných známek omezení její chůze. Rovněž navštívila svého praktického lékaře, kde se pohybovala naprosto bez problémů a ani mu informaci o svém způsobeném zranění nesdělila,“ pokračovala Schindlová.

Při prověřování všech záznamů se ukázalo, že od roku 2008 do roku 2011 žena opakovaně uplatňovala zranění stejné části těla u několika pojišťoven. Kriminalisté proto nedávno zahájili trestní stíhání obou osob. Za popsané podvody jim hrozí dva až osm let pobytu za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám