Hlavní obsah

V Bruntále spadla stavební plošina, tři těžce zranění

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

U vážného pracovního úrazu tří lidí zasahovala ve čtvrtek v Bruntále záchranka. U jednoho z domů se zřítila vysokozdvižná plošina. Tři muži, kteří na ní pracovali, se vážně zranili.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala hodinu po poledni. „Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, pracovali tři muži na vysokozdvižné plošině. Došlo k jejímu uvolnění, přičemž se zřítila i s pracovníky na betonovou zem, a to z výšky okolo šesti až osmi metrů,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Jeden ze zraněných, devětatřicetiletý muž, byl v bezvědomí, později už se záchranáři komunikoval. „Utrpěl poranění hlavy a mozku, horní končetiny. Zasahující lékař také vyslovil podezření na poranění páteře. Postiženému byla poskytnuta potřebná přednemocniční neodkladná péče a za stálé monitorace životních funkcí byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě, a to na tamní urgentní příjem,“ uvedl Humpl.

Další dva muži ve věku 27 a 29 let byli zraněni středně těžce, a to v oblasti hlavy, rukou a nohou. Oba po ošetření přepravily sanitky na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

Reklama

Výběr článků

Načítám