Hlavní obsah

Policisté na Blanensku pronásledovali koňský povoz bez vozky

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Hodně neobvyklou situaci řešili v úterý večer policisté z Letovicích na Blanensku. Po oznámení na tísňovou linku spěchali do tamní části Podolí, kde se pohyboval po silnici koňský povoz bez vozky. Jak policisté vzápětí zjistili, muž byl značně opilý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlídka při pátrání po koních nejprve narazila na majitele, se kterým o chvíli později našla i povoz. Když se muž snažil zvířata zastavit, koně se splašili a srazili svého pána k zemi. Navíc poškodili zapřaženým vozíkem policejní auto odstavené na krajnici.

„Jednapadesátiletý majitel koní utrpěl při srážce zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice. Policisté v průběhu vyšetřování nehody zjistili, že muž byl opilý – při dechové zkoušce nadýchal přes tři promile,“ uvedl k nezvyklé nehodě mluvčí Bohumil Malášek.

Na služebním automobilu vznikla škoda za nejméně dvacet tisíc korun. Koně se podařilo odchytit, až když zamířili do stáje. Policisté neobvyklou nehodu dále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám