Hlavní obsah

Ostravská policie dopadla fantoma salónů krásy

– Ostrava
Právo, hon

Provozovatelé ostravských kadeřnictví, kosmetických studií a dalších salónů krásy si mohou oddechnout. Policii se podařilo zadržet zloděje, který se specializoval právě na tento typ provozoven. Od loňského listopadu se do nich vloupal sedmnáctkrát.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Případ je výjimečný právě tím, na jaké provozovny se specializoval, uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Škoda na majetku je podle jejích slov vyčíslena doposud na 130 tisíc korun. Ze série krádeží je obviněn osmačtyřicetiletý muž.

„Vybíral si podobné provozovny. Následně měl překonávat zajištění objektů a odcizit zejména finance, ale také například notebook, tablet či gumové rukavice,“ sdělila mluvčí.

K překonávání zajištění objektů provozoven zloděj podle zjištění kriminalistů používal různé nářadí. V některých případech odešel s prázdnou, protože byl vyrušen nebo se mu nepodařilo překonat zabezpečení budovy. „Muž se doznal, motivem měla být finanční tíseň,“ dodala Holčáková.

V případě odsouzení muži hrozí až tři roky za mřížemi. „Policejní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám