Hlavní obsah

Motocyklista v černé kukle chtěl ujet na skútru. Zastavil ho plot

Praha

Místo helmy měl motocyklista na hlavě jen černou kuklu, a když ho pražští policisté chtěli zastavit, začal jim ujíždět. Pronásledování nakonec netrvalo dlouho, protože řidič se svým strojem havaroval. O případu z minulého týdne informoval v pátek mluvčí policie Jan Rybanský.

BEZ KOMENTÁŘE: Motocyklista v černé kukle neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zaregistrovali motorkáře na skútru minulý čtvrtek kolem páté ráno ve Francouzské ulici v Praze. Protože na hlavně neměl přilbu, chtěli ho zastavit, jenže muž začal ujíždět.

„Hlídka skútr pronásledovala do Dykovy ulice, kde celá honička skončila jeho havárií. Motorkář tam narazil do plotu, který ohraničoval stavbu na silnici, a i s motorkou spadl na zem,“ informoval v pátek mluvčí policie Jan Rybanský.

Při kontrole následně policisté zjistili, že 34letý muž má zákaz řízení do roku 2019.

Zkouška na alkohol byla negativní, muž se však policistům přiznal, že o den dříve požil drogy, konkrétně kokain a pervitin. „To bylo zřejmě důvodem, proč se odmítl podrobit testu na přítomnost drog,“ dodal Rybanský.

Muž podle policistů navíc nedokázal prokázat, jestli skútr je jeho, ani vysvětlit, kde k němu přišel — proto policisté budou zjišťovat, zda není stroj kradený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám