Hlavní obsah

Žena dala expartnerovi na Kroměřížsku košem. Ubodal ji v restauraci

– Kroměříž
Právo, jr

Velmi surově podle policie napadl a pak zavraždil svou bývalou družku osmatřicetiletý muž v Bezměrově na Kroměřížsku. Nejprve ji ohrožoval plynovým revolverem, pak jí zasadil několik ran nožem do různých částí těla včetně obličeje. O násilném činu, který se odehrál v závěru minulého týdne, informovala v pondělí mluvčí policie Lenka Javorková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se podle policie odehrál v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku, kde třicetiletá žena pracovala a zároveň i bydlela.

„Minulý čtvrtek odpoledne tam za ní přišel bývalý osmatřicetiletý přítel, aby s ní řešil obnovu společného soužití. Odpověď ženy však nebyla podle jeho představ, na což zareagoval tak, že vytáhl plynový revolver a na bývalou družku namířil. Pak povalil vylekanou ženu na zem a začal ji fyzicky napadat,“ přiblížila Javorková.

Násilník pokračoval ve velmi surovém fyzickém útoku, pak vytáhl z kapsy nůž a zasadil ženě několik ran do různých částí těla včetně obličeje. „Po útoku utekl z restaurace podél železniční trati do asi tři kilometry vzdáleného Kojetína. Při útěku se zbavil jak nože, tak plynové pistole,“ řekla mluvčí.

Našli ho v hospodě

Zraněné ženě přivolali svědci napadení záchrannou službu, ale její život se v důsledku mnohačetných poranění nepodařilo zachránit. „Po muži pátralo několik policejních hlídek nejenom ze Zlínského, ale i Olomouckého kraje. Za necelé dvě hodiny po incidentu se podařilo muže vypátrat a zadržet v pivnici v Kojetíně,“ popsala Javorková.

Pátrání po útočníkovi probíhalo v celém regionu, řidiči zaznamenali na silnicích kontroly policistů ozbrojených i samopaly. Vražednou zbraň i plynovou pistoli se pak psovodovi podařilo dohledat v křovinách mezi Bezměrovem a Kojetínem.

„Muže jsme obvinili z vraždy, stíháme ho vazebně. Hrozí mu až dvacetiletý trest,“ sdělila Javorková. Obviněný muž byl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám