Hlavní obsah

Podnikatele z Karvinska, který střílel na souseda, obvinili z pokusu o vraždu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Čtyřiačtyřicetiletého podnikatele z Petřvaldu na Karvinsku, který o víkendu postřelil svého souseda, obvinili policisté ve čtvrtek z pokusu o vraždu a z dalších zločinů. Podle mluvčí moravskoslezské policie Gabriely Holčákové muži hrozí až výjimečný trest. Soud vzal obviněného do vazby.

Foto: pro Novinky Libor Kulínský

Policie na místě činu

Článek

„Na základě shromážděných důkazů zahájil komisař trestní stíhání 44letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Muž byl obviněn také pro přečiny nedovoleného ozbrojování, výtržnictví, poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ sdělila Holčáková.

Dodala, že vyšetřování bude nyní pokračovat dalšími výslechy, některá fakta objasní i znalci.

Měl spory snad se všemi svými sousedy.
starosta Petřvaldu

Incident se stal v sobotu 8. dubna v Petřvaldu na Karvinsku. Podle místních lidí byla jen otázka času, kdy mezi sousedy, mezi nimiž byla dlouhé roky nevraživost a spory, něco podobného vznikne.

Obviněný podnikatel postřelil svého o devět let staršího souseda nelegálně drženou zbraní a pak se pokusil o sebevraždu.

Podle policejní mluvčí útočník několikrát vystřelil na automobil, v němž od svého domu odjížděl jeho soused s manželkou. „Následně muž ještě polil prostor u domu svých sousedů hořlavinou a látku zapálil. Pak obrátil zbraň proti sobě. Oba muži utrpěli vážná poranění, která byla ošetřena záchranáři. Oba byli hospitalizováni v nemocnicích,“ upřesnila Holčáková.

Dělalo město dost?

Podle mluvčího ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného byl již obviněný podnikatel převezen z nemocnice do vazební věznice. Muž, kterého postřelil, utrpěl poranění hrudníku a pánve. Jeho stav už je také podle mluvčího stabilizovaný.

Podle informací Práva sousedské spory řešila i obec. Starosta města Jiří Lukša (KSČM) Právu řekl, že proti chování podnikatele, který se do města přistěhoval před několika lety a nechal si tam postavit luxusní rezidenci, lidé sepisovali petici.

Rezidenci údajně postavil bez patřičných povolení, plot pak vystavil na pozemku, který mu nepatřil, a i kanalizaci měl připojit načerno. „Měl spory snad se všemi svými sousedy. Ten, na kterého vystřelil, se ho ale nejméně bál,“ poznamenal starosta.

Dodal, že nesouhlasí s kritikou, že město mohlo v této věci dělat více. „Město dělalo to, co dělat může. Takže viníka nehledejte v městě, ale v Praze u zákonodárců,“ doplnil starosta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám