Hlavní obsah

Policie obvinila matku zmizelé 13leté Míši z propagace nacismu

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Matka třináctileté Míši Muzikářové z Ústí nad Labem, po které již tři měsíce bezúspěšně pátrá policie, se údajně dostala do křížku se zákonem. Policie ji obvinila z propagace nacismu. Na svém facebookovém profilu, kde vystupovala jako milenka Adolfa Hitlera Eva Braunová, sdílela nacistické odkazy.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté při pátrání na severním Plzeňsku

Článek

Eva Muzikářová se svými krajně radikálními názory nikdy netajila a okázale je dávala najevo na Facebooku. Než byl její účet zablokován, sdílela na něm rasistické příspěvky a chlubila se vlastními fotkami, na kterých jsou vidět nacistické symboly, hákové a německé válečné kříže.

V roce 2010 neúspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Její aktivity na sociální síti zřejmě neunikly pozornosti policie. „Ústečtí kriminalisté obvinili v těchto dnech jednu osobu za trestný čin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová, aniž by v souladu se zákonem na ochranu osobních údajů identifikovala dotčeného člověka. „Více informací poskytovat nebudeme,“ dodala mluvčí. Na obvinění matky upozornil deník Blesk.

Tři měsíce pátrání

Míša Muzikářová zmizela beze stopy 11. ledna zřejmě cestou do školy. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce v širokém okolí dívčina bydliště.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po ztracené školačce z Ústí stále pokračuje na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

Zvrat nepřinesla ani sebevražda hlavního podezřelého. Bývalý přítel matky Otakar S. se začátkem února oběsil v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku. Policisté zaměřili proto svou pozornost na lokalitu v blízkosti silnice na trase Ústí–Plzeň, kde se podezřelý poprvé pokusil o sebevraždu.

V noci na 17. ledna, když poslal matce Míši esemesku, že si chce vzít život, podle informací Práva spal opilý ve svém vozidle zaparkovaném u silnice. Policisté si na místo vyžádali asistenci záchranné služby, která ho odvezla na psychiatrii. [celá zpráva]

Rozsáhlý prostor bývalé vojenské základny u Kralovic prohledal speciálně vycvičený pes na vyhledávání mrtvol. V opuštěném areálu o rozloze okolo dvaceti hektarů je několik polorozpadlých objektů, podzemní bunkry a různé šachty a jímky, které jsou většinou zatopené. Některé šachty jsou zasypány odpadky. Ani opakované pátrání však výsledek nepřineslo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám