Hlavní obsah

Expartner matky pohřešované Míši vyhrožoval sebevraždou krátce po dívčině zmizení

– Ústí nad Labem
Právo, Patrik Biskup

Bývalý partner matky pohřešované Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem, kterého našli v pondělí oběšeného v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku, vyhrožoval sebevraždou už dříve. Právo zjistilo, že policisté po něm v této souvislosti pátrali v noci na 17. ledna, tedy pátý den po zmizení dívky. Na linku 158 tehdy zavolala jeho sestra, že Míšině matce poslal esemesku, ve které psal, že chce skoncovat se životem.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v obci Čeminy, kde bydlel expartner matky pohřešované MíšyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Policisté tehdy nalezli Otakara S. několik hodin po oznámení na severním Plzeňsku. Podle informací Práva spal opilý ve svém vozidle Mazda 626 zaparkovaném u silnice poblíž Kralovic. Policisté si na místo vyžádali asistenci záchranné služby.

„Muž nebyl v ohrožení života. Převezli jsme ho do plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělil Právu bez bližších podrobností mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Konkrétně se mělo jednat o psychiatrické oddělení. „K tomu se vyjadřovat nebudeme,“ reagoval Brejcha.

Kdy a za jakých okolností byl propuštěn z nemocnice, ale nechtěl nikdo oficiálně komentovat.

Policie v pátek oficiálně potvrdila, že muž spáchal sebevraždu a na jeho smrti se nikdo jiný nepodílel.

Byl na detektoru

Mrtvého Otakara S. našel v pondělí odpoledne správce domu, který s ním chtěl prodloužit nájemní smlouvu. Muž byl podle koronera mrtvý už nejméně den.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Po důkladné prohlídce bytu zatím kriminalisté nenašli nic, co by je přivedlo na stopu zmizelé dívky. Ta se otčíma, který pracoval v Plzni a do Ústí dojížděl v minulosti za její matkou na víkendy, údajně bála. Vyplývá to ze vzkazů, které zanechala na sociální síti. Proto muže také kriminalisté opakovaně vyslýchali, byl dokonce na detektoru lži.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Bytový dům v obci Čeminy na Plzeňsku, kde bydlel přítel matky pohřešované Míši Muzikářové.

Do školy nepřišla

Matka nahlásila zmizení své dcery ve středu 11. ledna večer. Dívka byla údajně ten den časně ráno ještě doma, matka odcházející do práce ji ale nekontrolovala. Dívčin telefon nebyl aktivní od večera 10. ledna. Dívka mohla zmizet cestou do školy.

Michaela Patricie Muzikářová je zhruba 155 až 160 centimetrů vysoká, štíhlá a má hnědé vlnité vlasy. Nosí dioptrické brýle s růžovými obroučkami.

Dívka na sobě měla při odchodu z domova s největší pravděpodobností černého kulicha s bambulí, prošívaný kabát tmavé barvy ke kolenům, legíny a kozačky, ze kterých vykukuje bílá kožešina. Na zádech měla růžový batoh s postranními kapsami značky Nike.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám