Hlavní obsah

Černé audi v Praze ujíždělo strážníkům. Opilého řidiče zastavila až namířená pistole

– Praha

Zběsilou honičku metropolí mají za sebou pražští strážníci. V neděli pronásledovali opilého řidiče, který se nechtěl nechat zkontrolovat a začal ujíždět. Pronásledování skončilo, až když řidič musel zabrzdit kvůli autům stojícím na červenou a když na něj městští policisté namířili pistoli.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl centrem PrahyVideo: MP Praha

 
Článek

Strážníci chtěli v neděli odpoledne zkontrolovat řidiče na Václavském náměstí, zda má povolení ke vjezdu do pěší zóny. Řidič však šlápl na plyn, těsně se prohnal kolem policisty, který ho vyzýval k zastavení, a začal ujíždět.

Šofér při jízdě ohrožoval ostatní řidiče i chodce. Jel Mezibranskou ulicí do Žitné ulice a poté okolo Karlova náměstí do Resslovy ulice.

„Tam byl řidič nucen zastavit, protože ho blokovala vozidla čekající na červenou. Protože hrozilo, že řidič bude dále ujíždět, jeden ze strážníků použil donucovací prostředek hrozba namířenou služební zbraní,“ popsal mluvčí strážníků Jan Čihák.

Muž se následně přiznal, že před jízdou pil alkohol. To vzápětí potvrdila i dechová zkouška, která ukázala téměř jedno promile alkoholu. „Jeho chováním a bezohlednou jízdou se budou dále zabývat úředníci správního orgánu,“ uzavřel Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám