Hlavní obsah

Mladík obviněný z vraždy ženy v Polance skončil ve vazbě

– Ostrava • Aktualizováno

Ostravský okresní soud v pátek dopoledne poslal do vazby jednadvacetiletého muže, který byl obviněn z vraždy mladé ženy v Ostravě-Polance. Podle soudu hrozí, že by utekl, ovlivňoval svědky či pokračoval v trestné činnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Rozhodnutí ještě není pravomocné. Obviněný si podal stížnost,” uvedl mluvčí soudu Lukáš Delong. Mladík ale ve vazbě zůstane nejméně do rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě.

Mimořádně brutální vražda se odehrála minulý týden ve středu v jednom z domů v ostravské části Polanka. Údajného útočníka do domu pustila pravděpodobně sama pětadvacetiletá oběť. Podle informací ČTK se znali od dětství.

Policisté uvedli, že obviněný jí pak způsobil několika předměty smrtelná zranění, kterým na místě podlehla. Právě kvůli neobvyklé brutalitě činu hrozí pachateli až výjimečný trest.

Motiv byl podle policie loupežný. Z domu se ztratila finanční hotovost a věci v hodnotě několika desítek tisíc korun. Obviněného policisté znají, na svědomí má podle kriminalistů už několik zločinů. Souzen byl i v zahraničí. Policisté jej zadrželi ve středu. Ukrýval se v bytě svého kamaráda. Při zatýkání asistovala zásahová jednotka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám