Hlavní obsah

Zavraždil partnerku a utekl do Německa. Odsedí si 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za vraždu své o 30 let mladší partnerky půjde šestašedesátiletý muž z Německa na 15 let do vězení. Trest mu ve středu potvrdil pražský vrchní soud, který zamítl jeho odvolání. Podle pravomocného rozsudku muž také musí zaplatit rodičům zavražděné milión korun a další dva milióny jejím dětem.

Foto: Právo

Muž u Krajského soudu v Plzni

Článek

Vražda se stala loni v únoru v bytě na sídlišti Vítězná v Sokolově. Němec podle obžaloby po hádce pětkrát bodl svou přítelkyni, se kterou měl spory delší dobu. Žena zemřela na místě, podle posudků by ji nezachránila ani okamžitá lékařská pomoc.

Po vraždě vyzvedl muž děti ze školy a školky a odjel do Německa, kde nahlásil policii smrt své družky. „Tento případ trochu vybočuje tím, že má soud k dispozici velké množství důkazů,” řekl při odůvodnění rozhodnutí předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Podle soudu nebyl v bytě v době vraždy nikdo jiný než partner ženy, za jejími nehty našli kriminalisté DNA obžalovaného, ten měl navíc na teplácích krev zemřelé. Podle odsouzeného muže byl vztah s partnerkou harmonický do té doby, než se jim narodila druhá dcera. Pak se prý žena změnila, chovala se jinak a říkala mu, že dcera není jeho.

Chtěla ho opustit

Podle svědků z okolí rodiny si žena ale stěžovala na to, že se její přítel chová autoritativně a žárlí. Prý se chystala muže opustit. Němec tvrdí, že ženu nezabil. Soudu řekl, že v den vraždy si připravoval jídlo a jeho přítelkyně si mezitím začala balit věci.

Sedl si do křesla a pak si údajně nic nepamatuje. Později prý v pokoji objevil už mrtvou ženu, kterou políbil a položil na ni skleněnou květinu. Poté odjel vše nahlásit do Německa. Podle mužova obhájce nelze s jistotou zjistit, že se vraždy dopustil obžalovaný. „Přestože si určitou část dne nepamatuje, je vnitřně přesvědčený, že ji nezabil,” řekl soudu právník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám