Hlavní obsah

Další řidič náklaďáku prorazil závory těsně před projíždějícím vlakem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vratimov

Případ dalšího řidiče nákladního auta, který nerespektoval světelnou signalizaci a vjel na železniční přejezd, vyšetřuje policie ve Vratimově u Ostravy. Závory se začaly sklápět v okamžiku, kdy auto vjíždělo na přejezd, a pětatřicetiletý řidič je musel prorazit, aby zabránil srážce s osobním vlakem, ve kterém v tu dobu jelo asi 40 cestujících.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Závory na přejezdu

Článek

Událost se stala v sobotu brzo ráno na ulici Buničitá. Podle policie řidič tahače s návěsem nejspíš nerespektoval návěstidlo a vjel na přejezd v době, kdy bylo již delší dobu v provozu jak červené světelné znamení, tak i akustické zařízení zabezpečovacího systému.

„V té době ještě nebyly sklopeny závory, nicméně jakmile měl řidič vjet do prostoru přejezdu, závory se počaly sklápět,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Řidič závory na druhé straně následně prorazil a z místa nehody ujel. K ohrožení cestujících ve vlaku podle policie nemělo dojít. Nikdo nebyl zraněn.

„Krátce po oznámení věci byl řidič vypátrán ostravskými policisty. Muž nebyl ovlivněn alkoholem. Cizinec využil svého práva a k věci nevypovídal,“ dodala mluvčí. Police případ šetří jako poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a žádá případné svědky, aby se přihlásili na linku 158  a pomohli nehodu objasnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám