Hlavní obsah

Otužilce v brněnském lomu uvěznil při plavání led, letěl pro něj vrtulník

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hasiči ve čtvrtek odpoledne zachraňovali otužilce, kterého ke koupání zlákala přírodní jezera v bývalém lomu Hády nad Brnem. Plavec však zřejmě přecenil své síly a uvízl pod ledem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči zachraňovali plavce, který uvízl pod ledem přírodních jezer v lomu na Hádech.

Článek

Do záchranné akce se zapojil i vrtulník s leteckými záchranáři na palubě. „Muže se podařilo pod hladinou najít a ve vážném stavu předat záchranné službě,“ uvedl k případu mluvčí HZS Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Záchranná akce v lomu Hády nad Brnem

Záchranáře zavolal na pomoc kamarád pohřešovaného muže, který uvedl, že jeho přítel se během plavání potopil pod led a již nevyplaval.

„Čtyři hasiči v neoprenech se snažili plavce najít, ale pod ledem byla minimální viditelnost. Ve dvaceticentimetrovém ledu proto hasiči vyřezali čtyři otvory, kterými postupně prostor pod ledem prozkoumávali,“ popsal pátrání mluvčí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Záchranná akce v lomu na Hádech nad Brnem

Muže se podařilo najít za 13 minut od příjezdu první jednotky, a to v hloubce cca 2,5 metru. Byl ihned vyproštěn a předán k resuscitaci záchranné službě. Hasiči ještě zajistili zraněnému tepelný komfort. Muž byl následně transportován do nemocnice.

Poslední akce, kdy hasiči zachraňovali tonoucího pod ledem, se uskutečnila 19. ledna na Vranovské přehradě. Bruslaře se tehdy zachránit nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám