Hlavní obsah

Skupina teenagerů v metru ztloukla muže teleskopickým obuškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rvačku teenagerů v pražském metru vyšetřují od ledna kriminalisté, kteří hledají svědky a dalšího útočníka. Skupina ve stanici teleskopickým obuškem a pěstí zmlátila mladého muže. Při jeho pronásledování navíc útočníci vážně zranili seniorku, kterou porazili na zem.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily bitku v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál ve stanici metra Flora 21. ledna odpoledne. Jak lze vidět na videozáznamu, který ve středu zveřejnila policie, tři mladíci zaútočili na mladého muže pěstmi, kopy a teleskopickým obuškem. Útoku přihlížela skupina mladých lidí.

Napadenému se po chvíli podařilo utéci po schodech do obchodního centra, kam ho mladíci pronásledovali. „Útočníci přitom srazili šestasedmdesátiletou ženu, která vestibulem procházela. Vlivem této srážky žena upadla na zem a vážně se zranila. Konkrétně se jednalo o zranění ramene a kyčle, což si následně po odvozu do nemocnice vyžádalo operaci,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Oběť neutekla

Tím ovšem útok neskončil a poté, co napadeného agresoři dohnali, opět se do něj pustili. Proč skupina na muže zaútočila, policie zatím s jistotou neví, protože výpovědi se liší. Případ vyšetřuje jako trestný čin těžkého ublížení na zdraví.

Podle Daňka znají kriminalisté totožnost dvou útočníků a dívky, která napadení sledovala. Detektivové ale potřebují mluvit s dalšími šesti účastníky incidentu, kteří jsou zachyceni na videu.

„Jeden z nich se do útoku také zapojil a poškozeného několikrát kopl. Kriminalisté prosí také svědky, kteří útok viděli nebo následně na místě pomáhali poškozené, aby se ozvali na linku 158,“ shrnul Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám