Hlavní obsah

Noční fantom ze Zlína, který mimo jiné hledal Zdeňka, skončil ve vazbě

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S mimořádnou a nevšední drzostí si počínal osmadvacetiletý na drogách závislý recidivista, který svými kousky vícekrát překvapil obyvatele na Zlínsku. K jeho kouskům patřila i noční návštěva s rozhovorem s rozespalým a následně okradeným studentem v bytě ve Zlíně či krádež auta s telefonátem majiteli o dohodě vrácení vozu za úplatu. Nyní již sedí ve vazební věznici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V lednu navštívil byt ve Zlíně, ve kterém spali student a jeho spolužačka. Mladíka ve tři ráno probudila rána, a když procitl a otevřel oči, uviděl muže v kšiltovce a rukavicích, jak se sklání nad jeho postelí,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. [celá zpráva]

„Zeptal se neznámého, co v bytě dělá. Nezvaný návštěvník sdělil, že hledá Zdeňka. Rozespalý student odvětil, že Zdeněk tam není, cizí muž se sebral a odešel,“ řekla mluvčí. Až po pár minutách studentovi došlo, že se děje něco podivného, a šel vzbudit spolubydlící dívku. Oba se shodli na tom, že šramot z bytu slyšeli už kolem půlnoci, ale oba si mysleli, že je to ten druhý, a proto hluku nevěnovali pozornost. Teprve po probuzení zjistili, že jsou pootbnvírané zásuvky, dvířka od skříněk a některé věci změnily své místo. Noční návštěvník jim odcizil peněženku s platební kartou a penězi, kosmetiku a dataprojektor.

Obviněnému hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.
mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková

Další z loupežných výprav směřovala do školy v Otrokovicích, kde recidivista ukradl ze šaten tři mobilní telefony v celkové ceně téměř dvacet tisíc korun. Kradl také volně odložená jízdní kola ve sportovních halách či chodbách bytových domů. Jindy ukradl tašku lékaře s notebookem, mobilním telefonem, peněženkou a brýlemi.

Z ukradeného auta zavolal majiteli

„Posledním z jeho kousků bylo odcizení klíčů od auta z bundy na věšáku v budově obecního úřadu. Ke klíčům našel auto, se kterým se jel projet, přestože nemá řidičský průkaz. Po cestě zavolal majiteli vozidla, jehož jméno a telefonní číslo našel v přihrádce vozidla, že mu vůz vrátí za pětadvacet tisíc korun,“ uvedla Kozumplíková a dodala: „Majitel s tím souhlasil. K předání peněz však již nedošlo, protože zloděje zastavili a zadrželi policisté ve Zlíně na Příluku a umístili ho do policejní cely.”

Osmadvacetiletého muže ze Zlína obvinili policisté z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněného užívání cizí věci při celkem osmi skutcích se škodou téměř sto tisíc korun.

„Soudce vyhověl návrhu kriminalistů na umístění recidivisty do vazby ze dvou důvodů. A to, že uprchne nebo se bude skrývat a že bude opakovat trestnou činnost. Obviněnému hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Obviněný recidivista se ke všem svým proviněním přiznal. Jediným důvodem krádeží je jeho závislost na drogách, na které si tímto způsobem opatřuje peníze. Muž má v rejstříku trestů již tři záznamy, trestán byl zejména pro majetkovou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu ho propustili v květnu roku 2015 se zkušební dobou na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám