Hlavní obsah

Revizoři chtěli zastavit černého pasažéra slzným sprejem, muž vytáhl pistoli

– Ostrava
Právo, hon

Na revizory, kteří kontrolovali pasažéry v ostravském městském autobusu, vytáhl v úterý zatím neznámý muž střelnou zbraň. Případem se zabývá policie, která žádá svědky incidentu o pomoc při pátrání po pachateli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v úterý ráno v autobusu linky číslo 27. Revizor vyzval cestujícího k předložení jízdenky, ten ale výzvu ignoroval a na zastávce Kotva vystoupil. Revizoři vyšli za ním.

„Situace pak gradovala verbálním atakem vůči dvěma poškozeným pracovníkům kontroly,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Revizoři se podle ní cítili ohroženi, a tak podle své výpovědi použili slzný sprej, čímž černého pasažéra rozčilili.

Policie hledá svědky

„Podezřelý reagoval manipulací s krátkou střelnou zbraní. Posléze měl muž zbraň uschovat a z místa odcházet, přičemž jí měl opětovně manipulovat v době, kdy se jej poškození snažili následovat. Muž potom z místa unikl,“ dodala mluvčí.

Jak v autobusu, tak na zastávce Kotva se v době incidentu nacházeli další cestující a svědci. Policie by je nyní ráda vyslechla.

„Žádáme veřejnost, která disponuje informacemi k události a k podezřelému muži, aby nás kontaktovala na lince 158 nebo na obvodním oddělení policie Ostrava-Zábřeh na čísle 974 728 301,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám