Hlavní obsah

V Jeseníkách zahynul po nárazu do stromu lyžař, neměl přilbu

– Jeseníky • Aktualizováno

V sobotu dopoledne došlo v Jeseníkách k úmrtí devětadvacetiletého lyžaře. Jak informovala Horská služba (HS), v plné rychlosti vylétl ze sjezdové trati v Karlově pod Pradědem a vlivem nárazu do stromu bez přilby utrpěl mnohočetná poranění.

Foto: rei, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zjistili jsme, že si lyžař, který neměl ochrannou přilbu, nárazem do stromu přivodil větší množství zranění. Ve chvíli, kdy jsme přijeli, byl bez známek života, takže jsme s pomocí tzv. laického defibrilátoru ihned zahájili resuscitaci,“ uvedl k zásahu Michal Klimeš, náčelník HS Jeseníky.

Rychlý příjezd zachránářů HS a jednoho z jejich kolegů ze Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Moravskoslezského kraje však nestačil.

Zaplněné sjezdovky vyžadují opatrnost

Záchranáři zraněného poté na terénní čtyřkolce převezli na parkoviště pod sjezdovku. Tam zatím dorazil sanitní vůz ZZS i přivolaný vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Nadále pokračovala resuscitace, ale po nějaké době přítomný lékař konstatoval smrt. Okolnosti nehody nyní šetří Policie ČR.

„Jesenické sjezdovky jsou v těchto dnech velmi zaplněné lyžaři. Na místě je proto maximální opatrnost při jízdě a ohleduplnost k druhým,“ upozornil Klimeš.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám