Hlavní obsah

Detektor oxidu uhelnatého zachránil dvojici život

Právo, jr

Dvakrát vyrušil v sobotu a v neděli dvojici obyvatel rodinného domu ve Zlíně detektor úniku oxidu uhelnatého. Majitel poprvé dům vyvětral, po opakované signalizaci již raději zavolal hasiče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V neděli před polednem zasahovali profesionální hasiči u úniku spalin do vnitřních prostor rodinného domu ve Zlíně. Majitel rodinného domu oznámil hasičům, že mu do bytu vniká oxid uhelnatý. Na místo události byla vyslána jednotka hasičů z centrální požární stanice Zlín,“ uvedl Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

„Majitel domu hasičům sdělil, že včera večer začal signalizovat detektor, umístěný v místnosti s plynovým ohřívačem, únik oxidu uhelnatého. Po vyvětrání detektor přestal signalizovat únik. Dnes před polednem opět došlo k signalizaci úniku plynu. Proto uzavřel přívod plynu ke spotřebiči a spolu s partnerkou vyvětrali vnitřní prostory domu,“ uvedl Žemlička.

„Hasiči zastavili hlavní přívod plynu do domu a změřili koncentrace plynů uvnitř domu. Na místo se dostavila pohotovostní služba plynárenské společnosti a také sanitka zdravotnické záchranné služby, která později majitele s partnerkou odvezla k dalšímu vyšetření do nemocnice,“ doplnil Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám