Hlavní obsah

Lupič přeskočil pult a mával pistolí před tříletou dívkou, ukazují záběry z herny

– Praha

Pražská policie zveřejnila ve čtvrtek další video ze středečního přepadení herny v Krči. Na záznamu je zachycen průběh loupeže. Lupič si odnesl částku ve výši několika desítek tisíc korun. Kriminalisté po pachateli stále pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupeži v Krči přihlíželo tříleté dítěVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pachatel si při loupeži protiprávně přisvojil částku v řádu několika desítek tisíc korun. Na základě odvysílaných reportáží přijali policisté k osobě pachatele několikero poznatků, v řádu jednotek, které teď kriminalisté vyhodnocují a prověřují,“ řekl ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Na videu je zachycen lupič, který se zbraní v ruce přeskočil pult a požadoval po obsluhující ženě peníze.

O kus dál celému přepadení přihlížela tříletá dcera ženy, kterou matka v jednu chvíli ukryla na toaletě. Následně žena z herny utekla a lupič také.

BEZ KOMENTÁŘE: URNA na místě přepadeníVideo: Novinky

Přepadená na ulici potkala strážníky, kterým událost ohlásila, a informovala je, že na WC je ukrytá její dcera. Proto na místo dorazil Útvar rychlého nasazení, který dívku osvobodil. Policisté v tu chvíli nevěděli, že lupič již není v herně.

Policisté přepadení kvalifikovali jako trestný čin loupeže, za nějž pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Foto: Policie ČR

Svědkyně, která podle policie byla v herně několik dní před přepadením.

Pátrají jak po lupiči, tak po důležité svědkyni, která s ním byla v herně několik dní před přepadením.

Pachatel je podle policie ve věku okolo 20 let, měří asi 175 centimetrů, má štíhlou postavu a hubený obličej, na němž má výrazné akné. Při loupeži měl na sobě zelenou péřovou prošívanou bundu a modré džíny.

Informace o lupiči i svědkyni přijímá policie na lince 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám