Hlavní obsah

Turek, který měl brutálně znásilnit dvě dívky ze Znojma, útočil i ve Vídni

– Znojmo/Vídeň
Právo, miv

Dvě znásilnění ve Znojmě a dva pokusy o totéž ve Vídni. Čtyři kriminální delikty má mít na svědomí pětatřicetiletý muž s tureckými kořeny. V současnosti čeká na další osud ve vazbě v Rakousku. Muže zadržela rakouská policie, na objasnění jeho činů spolupracuje s českými kolegy.

Foto: BPD Wien

Turek podezřelý ze znásilnění ve Znojmě a Vídni.

Článek

„Můžu potvrdit, že naši rakouští kolegové zadrželi a do vazby poslali muže, který je podezřelý ze spáchání dvou skutků, které se staly ve Znojmě v roce 2013. Na vyšetřování případu s nimi spolupracujeme,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Dva případy znásilnění se staly ve Znojmě v dubnu a červnu roku 2013. Oběti z nich tehdy ve spolupráci s kriminalisty sestavily identikit pachatele. Navzdory rozdílnostem v popisu útočníka kriminalisté od počátku pracovali s variantou, že obě ženy byly terčem útoku stejného muže.

V obou případech útočil v téže části města, v obou případech kolem čtvrté hodiny v noci ze soboty na neděli. A pokaždé měl spadeno na mladé dívky kolem osmnácti let. Neoholený snědý, černovlasý muž s tmavýma očima v obou případech mluvil německy, lámanou češtinou a angličtinou. V obou případech bylo jeho jednání i brutální, jednu z dívek i bil a škrtil.

Usvědčil ho test DNA

Podobně probíhaly i incidenty v Rakousku. Ve Vídni, kde cizinec bydlí, se pokusil o další dvě znásilnění. Jednu oběť pronásledoval domů, druhou zatáhl do křoví, ale pokaždé byl vyrušen a musel utéct. Policisté jej vypátrali a zadrželi.

Podle vídeňského policejního mluvčího Thomase Keiblingera násilníka z řádění ve Znojmě usvědčila DNA. Podezřelý ale vinu odmítá. „Na případu stále pracujeme, Zatím nelze předjímat, co s ním bude dál, zda bude převezený do Česka,“ řekla Drahokoupilová.

V tuto chvíli je rozhodující, že muži v útěku brání uvalená vazba. Policisté navíc nevylučují, že se přihlásí i možné další oběti.

Reklama

Výběr článků

Načítám