Hlavní obsah

Falešný taxikář neměl řidičák a byl pod vlivem drog

Novinky, jap

Falešný taxík zastavili v úterý odpoledne dopravní policisté v centru Prahy. Za volantem vozu objevili muže bez řidičského oprávnění, který byl navíc pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zastavili falešného taxikářeVideo: Novinky

 
Článek

„Hlídka policistek z dopravní služby zastavila ke kontrole ve Wenzigově ulici vozidlo, které bylo označeno jako taxi. U řidiče policisté zjistili, že je pod vlivem drog, s největší pravděpodobností pervitinu. Dále pak zjistili, že není držitelem žádného platného řidičského oprávnění,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté pak řidiči na místě předali dokument o uložení zákazu řízení, který mu do té doby nemohl být doručen, protože si muž podle Hulana dlouhodobě nepřebírá úřední poštu. Zákaz řízení tak muži platí až od jeho převzetí.

Neoprávněné označení

„Hlídka na místě pojala podezření, že by mohlo být označení vozu jako taxislužby použito protiprávně. Na místo proto byli přivoláni pražští strážníci," doplnil Hulan.

Ještě před jejich příjezdem prohledal auto speciálně vycvičený pes na vyhledávání drog. Žádné však nenašel.

„Hlídka Taxi týmu městské policie zjistila, že se jedná o neoprávněné označení vozidla jako taxi, tedy že vozidlo není zapsané v příslušné evidenci.  Navíc bylo zjištěno, že řidič neměl vydané oprávnění na provozování této živnosti. Z tohoto důvodu strážníci provedli odnětí střešní svítilny, nápisů a celou věc postoupili správnímu orgánu k dořešení,” uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Muž skončil v poutech na policejní služebně, kam ho policisté převezli k dalším úkonům.

Reklama

Výběr článků

Načítám