Hlavní obsah

Po dvanáctileté školačce se slehla zem. Policie nemá jedinou stopu a prosí o záběry ze soukromých kamer

– Ústí nad Labem

Ani desítky policistů, strážníků a dobrovolníků zatím nebyly úspěšné při hledání 12leté Michaely Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem. Policie proto požádala veřejnost o záznamy ze soukromých kamer domů a aut v ústecké části Klíše, které by mohly pomoci v dalším pátrání.

Foto: Policie ČR, ČTK

Dvanáctiletá dívka na jedné z archivních fotografií

Článek

Kriminalisté rozšířili časový úsek, který prověřují. „Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch. Zajímají nás videozáznamy, které byly pořízeny od 10. ledna, tedy úterý od 14:00, do ranních hodin 11. ledna 8:00. Určitě nás zajímá okruh několika kilometrů," řekl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát.

Rozsáhlé pátrání zatím nepřineslo žádné výsledky. Fotografie pohřešované visí v trolejbusech a autobusech MHD nebo na výlohách obchodů. „Bohužel v současné chvíli nemáme po pohřešované žádnou stopu,” doplnil Charvát.

Pomáhali i technici

Žádné informace kriminalistům nepřinesly ani opakované pátrací akce v okolí bydliště dívky. „Zúčastnily se jí jednak pořádkové jednotky, jednak kriminální policie. Prohledal se sklep a přilehlé prostory domu, kde pohřešovaná bydlela. Účastnili se jí i kriminalističtí technici v ochranných oblecích tak, abychom zabránili jakékoli kontaminaci možných stop. Je to standardní postup,"” vysvětlil Charvát.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zmizelá dívka na fotografiích, které má policie k dispozici

Mluvčí policie Veronika Hyšplerová v pondělí řekla, že kriminalisté zatím obdrželi přibližně šedesát poznatků od občanů, avšak zatím bez kladného výsledku.

Dvanáctiletá školačka zmizela ve středu 11. ledna cestou do školy. Z domu si vzala aktovku a učebnice, do školy už ale nedorazila. Její pohřešování oznámila na policii matka, se kterou dívka bydlí. Pohřešovaná nikdy předtím z domu neodešla, její mobil je nedostupný.

Michaela Patricie Muzikářová je 155 až 160 cm centimetrů vysoká, štíhlá, má hnědé vlnité vlasy. Vidí špatně na dálku, takže nosí dioptrické brýle s růžovými obroučkami. Jakékoliv informace přijme policejní linka 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám