Hlavní obsah

Policie se bojí o život pohřešované 12leté dívky, zřídila speciální linku

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Zatím neúspěšně pátrají policisté po 12leté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Dívka zmizela ve středu ráno, když měla jít do školy, tam ale nedorazila. Policisté mají dvě vyšetřovací verze. Dívka se buď stala obětí trestného činu, nebo odešla z domova dobrovolně. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc, zřídili na policejním čísle 158 speciální linku.

Foto: ČR Policie, ČTK

Policisté pátrají po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústecka. Dívka nedorazila 11. ledna do školy, mobil má vypnutý.

Článek

Matka nahlásila zmizení své 12leté dcery ve středu kolem 18.45. Od té doby po ní policisté pátrají. Označili ji jako dítě v ohrožení. Dívka byla ve středu ráno v době mezi pátou až šestou doma, v té době měla začít komunikovat na sociálních sítích. Její matka odešla do zaměstnání dřív, dívka se proto do školy vypravovala sama.

Že chtěla jít do školy, naznačuje policistům chybějící učení. Pak po ní stopa mizí. „Nám nezbývá, než neustále opakovat do médií, že zatím o tom případu víme velmi málo. Pátrání probíhá prostřednictvím všech krajských ředitelství na území celé České republiky,“ řekl náměstek krajského ředitele policie Zbyněk Dvořák.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zmizelá dívka na fotografiích, které má policie k dispozici

Policie zřídila v Ústí speciální pracovní tým, do pátrání se zapojují desítky policistů. „Vidíme jako velmi pravděpodobné, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. To je první varianta, druhou je, že odešla z domova dobrovolně. Obě jsou naprosto rovnocenné, zatím nemáme informaci, že bychom jedné z těch variant mohli dát přednost,“ řekl Dvořák.

Volat linku 158

Speciální policejní call centrum funguje na lince 158 od čtvrtečního odpoledne. „Bude tam dostatečný počet operátorů, protože se chceme obrátit na veřejnost s prosbou, aby nám bezprostředně sdělovala informace, i když se jí bude zdát, že s tím nesouvisí. Jde nám o jakékoliv osoby, kontakty, jednání, styk s dívkou, zprávu, kde by se mohla nacházet, cokoliv, co by lidem mohlo přijít na mysl, že by policie měla vědět,“ dodal Dvořák.

Dívka žije podle policie v neúplné rodině s matkou v ústecké čtvrti Klíše. Navštěvuje šestou třídu nedaleké základní školy. Podle policistů neměla důvod z domova odejít a ani to nikdy předtím neudělala. Telefon dívky zůstává od středy nedostupný. Policisté začali prověřovat její kamarády a známé i sociální sítě. Již ve středu večer prověřili zdravotnická zařízení, zatím je ale na stopu nic nepřivedlo.

Michaela Patricie Muzikářová je zhruba 130 centimetrů vysoká, štíhlá, má hnědé vlnité vlasy. „Vidí špatně na dálku, takže nosí dioptrické brýle s růžovými obroučkami,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality ústecké krajské policie Martin Charvát.

Na sobě měla při odchodu z domova s největší pravděpodobností černého kulicha s bambulí, prošívaný kabát tmavé barvy ke kolenům, legíny a kozačky, ze kterých vykukuje bílá kožešina. Na zádech měla růžový batoh s postranními kapsami značky Nike.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám