Hlavní obsah

Za vraždu podnikatele dostal účetní u soudu 19 let

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáct let ve vězení by měl strávit Michal Voříšek (47) z Trutnova. Krajský soud v Hradci Králové bývalého účetního ve čtvrtek uznal vinným z vraždy šestapadesátiletého podnikatele. Zabil ho dva dny před Štědrým dnem roku 2015, předtím mu odčerpal z firemních účtů zhruba 14 miliónů korun. Rozsudek dosud není pravomocný.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Michal Voříšek před vyhlášením rozsudku u hradeckého soudu.

Článek

Voříšek v letech 2011 až 2015 způsobil svým klientům škodu ve výši téměř 23 miliónů. O část peněz připravil zmiňovaného podnikatele, část zpronevěřil také obci Malá Úpa v Krkonoších.

Peníze použil pro svoji potřebu, z převážné části je však prohrál na výherních hracích přístrojích.

„Chtěl jsem je obci Malá Úpa vrátit, což jsem činil. Bral jsem to jako půjčku,“ uvedl obžalovaný během své výpovědi u hradeckého soudu. Podle spisu ale obci vrátil pouze necelých 262 tisíc korun.

39 ran

O penězích, které zmizely zavražděnému podnikateli, pak tvrdil, že šlo o načerno vyvedený kapitál, jejž poškozenému údajně předával v hotovosti. Jak však bylo prokázáno u soudu, peníze si obžalovaný vyváděl z cizích firemních účtů pro sebe.

Poškozeného se rozhodl zbavit, neboť byl svědkem jeho trestné činnosti, v té době již prověřované kriminalisty.

Své oběti zasadil 39 bodnořezných ran steakovým nožem do břicha a hlavy a během potyčky mu také zlomil páteř. Tělo poté zabalil do igelitových pytlů a uložil na zahradu do dřevníku, kde bylo nalezeno v rámci domovní prohlídky, která se uskutečnila čtyři dny po vraždě.

Zasahujícím policistům ho ukázal sám Voříšek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám