Hlavní obsah

Sprejer v Ostravě zaútočil nožem na řidiče tramvaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S nožem v ruce napadl řidiče tramvaje v Ostravě dosud neznámý vandal, kterého tramvaják přistihl při čmárání po soupravě. Útočníka se řidiči zadržet nepodařilo a policisté po něm nyní pátrají.

Foto: Policie ČR

Vandalem poničená tramvaj

Článek

Incident se odehrál v úterý v noci na zastávce Josefa Kotase. Když si řidič všiml vandala, jak čmárá po čelním skle tramvaje, pokusil se ho zadržet.

„Ten jej však fyzicky napadl. Následně také řidiče ohrožoval zbraní. Z uvedených důvodů se pachateli podařilo z místa uniknout. K poranění řidiče nedošlo,“ řekl mluvčí policie Richard Palát.

Foto: Policie ČR

Vandalem poničená tramvaj

Útočník byl podle něj oblečený do maskáčových kalhot a bundy. Za trestné činy nebezpečné vyhrožování a poškození cizí věci mu hrozí až tři roky za mřížemi. Škoda vyčíslena zatím nebyla.

„Policie žádá případně svědky incidentu nebo osoby, které by mohly podat jakékoliv informace k pachateli skutku nebo vyhotoveným nápisům, aby se přihlásili na kterékoli služebně nebo na telefonních číslech 974 728 424 a 158,“ shrnul Palát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám