Hlavní obsah

Propuštěný vrah a násilník vymlátil bar v Sušici, skončil ve vazbě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

V policejních poutech skončil v neděli nad ránem David Esperanza, který v opilosti řádil v jednom z barů v Sušici na Klatovsku. Na jednačtyřicetiletého recidivistu, který strávil ve vězení celkem 20 let za různé násilnosti včetně vraždy, soudce uvalil vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Napadal hosty, obsluhu a demoloval zařízení podniku,“  uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že ho po zadržení vyšetřovatel obvinil z výtržnictví.

„S ohledem na riziko, že by agresivní muž mohl v trestné činnosti pokračovat, byl podán návrh na uvalení vazby, který soudce akceptoval,“ doplnila Jiroušková.

Esperanza, původním jménem Janeček, byl z výkonu trestu propuštěný letos na podzim po odpykání 32 měsíců, které dostal za napadení pěti lidí. Ti jeho útok odnesli modřinami, tržnými ranami, vyraženými zuby a zlomenými nosy.

Za nejtěžší trestný čin vraždy, kdy v roce 1998 zabil v Sušici nožem o dva roky staršího muže, dostal trest vězení v délce 11,5 roku. Pobyt ve vězení si prodloužil ještě o trest za šikanu spoluvězňů.

Své agresivní chování Esperanza u soudu ospravedlňuje tím, že užívá prášky na uklidnění, a když je zapije alkoholem, neví, co dělá.

Reklama

Výběr článků

Načítám