Hlavní obsah

Požár zničil papírnu v Židlochovicích

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Židlochovice
Aktualizováno

V řádu desítek miliónů korun se bude pohybovat škoda, kterou v neděli způsobil požár papírny a výrobny mucholapek v Židlochovicích na Brněnsku. Vážně se při něm zranil muž, kterého záchranáři letecky transportovali na popáleninové centrum do Brna.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár zničil papírnu v ŽidlochovicíchVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Požár vypukl kolem půl dvanácté a hasiči museli vyhlásit třetí stupeň požárního poplachu. „Oheň zasáhl vybavení budovy, u které se zčásti propadly stropy,“ uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková. Hasiči při jeho likvidaci nasadili výškovou techniku, osm proudů a stroje v objektu hasili pěnou.

Událost se obešla bez ohrožení ovzduší nebezpečnými zplodinami hoření.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči likvidují požár, který zničil výrobní halu papírny.

„V době vzniku požáru byl v hale pětadvacetiletý muž a třicetiletá žena. Jednou z možných příčinu může být neodborná manipulace, při které se vznítily výpary z hořlavých látek. Více ale budeme vědět po vyšetření události,“ uvedla mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vyhořelá výrobní hala papírny. Foto PRÁVO - Milan Vojtek

Mladý muž měl pracovat s horkovzdušnou pistolí, když se vznítily výpary, utrpěl vážné popáleniny obličeje a horních končetin a bylo nutné přivolat vrtulník, aby jej dopravil na specializované popáleninové pracoviště.

„Škodu určí až podrobná prohlídka místa požáru. Již nyní je zřejmé, že se bude pohybovat v řádu desítek milionů korun,“ dodala mluvčí hasičů. Podle majitele firmy Libora Moudrého požár způsobil škodu za nejméně čtyřicet miliónů korun a ochromil výrobní činnost na půl roku. Naštěstí ale nezasáhl sklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám