Hlavní obsah

Dvě děti se v Havířově přiotrávily léky, skončily v nemocnici

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

U případu dvou dětí, které požily větší množství léků, zasahovali v úterý večer záchranáři v Havířově. Oba chlapci skončili v nemocnici.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Záchranka v jednom z bytů zasahovala poté, co dostala nahlášeno, že se léky přiotrávil chlapec předškolního věku. „Záchranáři po svém příjezdu zjistili, že v bezvědomí je nejen původně nahlášený pětiletý chlapec, ale také další, dvouletý. Na místo proto musel být přivolán další tým záchranné služby, a to z Orlové. Okolnosti u obou dětí svědčily pro intoxikaci léky - jejich prázdný obal byl v bytě nalezen,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Množství léků, které chlapci snědli, nebylo možné určit. Oba se však podle lékařů nacházeli v ohrožení života.

Událost podle Humpla dokazuje, jak důležité je ukládat léky v domácnosti bezpečně a mimo dosah dětí. „V opačném případě stačí pouhá chvilka nepozornosti k tomu, aby se dítě zmocnilo krabičky s tabletami, které je mohou zaujmout svou barvou nebo tvarem. Intoxikace lékem s ohrožením zdraví či dokonce života pak může být velmi snadnou a rychlou záležitostí s vážnými následky,“ uvedl mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám