Hlavní obsah

Po střetu s nákladním autem zemřel na Olomoucku řidič osobního vozu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončil v pondělí ráno střet nákladního a osobního auta na silnici mezi Velkým Újezdem a Kozlovem na Olomoucku. Jeden člověk při něm utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Právo o tom informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala za sjezdem z dálnice D1 krátce před sedmou hodinou. „Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo, ve kterém jel řidič sám ve směru od Velkého Újezdu na Kozlov, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem, ve kterém jel také pouze řidič,“ uvedla mluvčí.

Obě vozidla po střetu skončila v příkopu, mimo komunikaci. Při nehodě zemřel řidič osobního vozidla. „Utrpěl velmi vážná zranění postihující více částí těla, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

„Řidič nákladního vozidla neutrpěl žádné zranění, alkohol u něj vyloučila dechová zkouška,“ konstatovala Urbánková.

Co bylo přesnou příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo, stejně jako to, co jí předcházelo, a výši vzniklé škody podle ní policisté zjišťují. Provoz v místě nehody musel být dočasně řízen policisty kyvadlově.

Reklama

Výběr článků

Načítám