Hlavní obsah

Taxikář objel smrtelně zraněného chodce, teď má na krku obvinění z neposkytnutí pomoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policisté obvinili 27letého řidiče taxi ze Zlína kvůli tomu, že neposkytl první pomoc muži, kterého loni srazil trolejbus. Taxikář ho podle policie objel a pokračoval v jízdě. Chodec pod koly trolejbusu zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala loni v srpnu a kriminalisté nejprve zjišťovali, zda se trestného činu nedopustil řidič trolejbusu. „Prověřování prokázalo, že muže přejela zadní kola trolejbusu, avšak řidič trolejbusu neměl šanci přejetí zabránit, protože muž se převalil pod kola projíždějícího trolejbusu v okamžiku, kdy ho nemohl spatřit,“ sdělila mluvčí policie Lenka Kozumplíková.

Kriminalisté však měli podezření na spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci, kterého se mohli dopustit ostatní řidiči projíždějící místem dopravní nehody. To se nakonec potvrdilo. Taxikář podle policie místem projížděl několik desítek sekund poté, co chodec ležel bezvládně na silnici.

Záchranáře přivolala až další řidička

„Řidič taxi ležícího, zjevně zraněného chodce uviděl, objel ho a pokračoval dál v cestě směrem k nemocnici, aniž by zastavil a poskytl ležícímu muži potřebnou pomoc. To učinila až další projíždějící, třiadvacetiletá žena, která zastavila a přivolala záchranáře,“ shrnula mluvčí policie.

Mladému muži nyní hrozí až dva roky za mřížemi, policie už podala návrh na jeho obžalobu, kterým se nyní bude zabývat státní zástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám