Hlavní obsah

Sníh a led komplikují dopravu. Vysočina hlásí desítky nehod, v Praze boural autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K několika nehodám, ke kterým došlo na zasněžených silnicích, museli ve čtvrtek ráno vyjíždět policisté v Praze, ve Středočeském a také v Ústeckém kraji. Policisté na Vysočině hlásí od čtvrtečního rána na 30 nehod.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda sypače a autobusu na pražském BřevnověVideo: Novinky

 
Článek

V Bělohorské ulici na pražském Břevnově naboural autobus do radlice sypače. Nehoda se obešla bez zranění, i přesto však na místo museli zamířit policisté.

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněžení kluzké, řidiči si místy stěžují na ledovku. V některých kopcích uvízly kamióny, problémy měly i autobusy. Policie od rána eviduje více než 30 dopravních nehod, podle prvních informací by při nich neměli být vážně zranění lidé.

Silničáři mají venku veškerou techniku, tedy více než stovku sypačů. V 08.30 měl dispečer krajské správy nahlášené stojící kamióny v kopci u Skřivánku na I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Vzpříčený kamión zatarasil silnici mezi Jemnicí a Jiraticemi na Třebíčsku.

Řadu nehod vyšetřují od rána policisté ve Středočeském kraji. V Lysé nad Labem se okolo 6. hodiny ráno střetla čtyři osobní vozidla. Na Kladensku a Berounsku pak v několika případech skončily osobní automobily po nehodách mimo silnici. Všechny nehody se obešly bez zranění.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Silnice na Vysočině byly 10. listopadu ráno kvůli sněžení kluzké, místy se tvořila ledovka. Snímek zachycuje kolonu na silnici I/38 u Štok na Havlíčkobrodsku.

Ve Slaném na Kladensku uvízl na zledovatělé silnici, krátce před 6. hodinou ráno, autobus. Odjet mohl až ve chvíli, kdy silnici posolili silničáři.

Ledovka trápila řidiče také v Ústeckém kraji. Především na Litoměřicku měly se zledovatělým povrchem silnice problém nákladní vozy a kamióny. V několika případech je museli řidiči na okresních silnicích odstavit.

Nejinak tomu bylo i na silnici č. 8 u Velemína na Teplicku. Na hlavním tahu mezi dálnicí D8 a Teplicemi bylo kvůli ledovce a špatně sjízdné silnici odstaveno hned několik kamiónů.

Po nočním sněžení v Karlovarském kraji zůstává místy sníh na silnicích, a to hlavně ve vyšších polohách. Silnice jsou ale chemicky ošetřené a hlavní tahy mokré. Teplota byla po ránu ale těsně pod bodem mrazu, vyplývá z údajů krajských silničářů.

Silnice v kraji jsou s opatrností sjízdné. Ale zatímco v nižších polohách jsou silnice černé, v Krušných horách, ale i na méně frekventovaných silnicích Slavkovského lesa může řidiče překvapit sníh na silnici. V okolí Božího Daru jsou silnice pod tenkou vrstvou sněhu jen s vyjetými kolejemi.

Na části silnic v Pardubickém kraji leží slabý poprašek sněhu, zvláště ve výše položených oblastech. Někde mohou vozovky také namrzat. Vyplývá to z údajů Správy a údržby silnic Pardubického kraje.

Se sněhem musejí řidiči počítat ve Svitavách, v oblasti Moravské Třebové, Poličky, Přelouče, Skutče, Vysokého Mýta a v Železných horách. Na možnost vzniku lokálních námraz silničáři upozorňují na Lanškrounsku.

Silnice na jižní Moravě jsou ve čtvrtek kvůli sněhovým přeháňkám sjízdné s opatrností. Teploty v regionu byly ráno mírně pod nulou, silnice jsou holé a vlhké, uvedli na webu jihomoravští silničáři. K opatrnosti nabádají zejména na silnicích druhé a třetí třídy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Do ulic musely vyjet sypače i v Brně. „S ohledem na lokální namrzání komunikací, případně nižší sněhovou pokrývku, byly na své trasy vyslány všechny posypové vozy,“ konstatoval provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák.

V Královéhradeckém kraji ve čtvrtek ráno sněžilo. Řidiči by jízdě měli věnovat zvýšenou pozornost. Na Rychnovsku, Náchodsku a Trutnovsku hrozí namrzání silnic. Silnice v kraji byly po chemickém ošetření většinou mokré, vyplývá z informací silničářů.

Všechny jihočeské silnice jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Teploty v regionu se ve čtvrtek ráno pohybovaly kolem nula stupňů Celsia a na některých místech ve vyšších polohách sněžilo. Vozovky zůstávají na většině míst v kraji mokré po chemickém ošetření. Vyplývá to z aktuálních údajů dispečinku jihočeské správy a údržby silnic.

Kvůli namrzajícím silnicím vyslali v noci moravskoslezští silničáři do terénu 12 sypačů na preventivní posyp vozovek. Všechny silnice v Moravskoslezském kraji jsou tak sjízdné.

Reklama

Výběr článků

Načítám