Hlavní obsah

Vrah z ústeckého sídliště neuspěl s dovoláním, Nejvyšší soud mu potvrdil 17,5 roku

Brno

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Roberta Tremela, jenž si odpyká 17,5 roku za surovou vraždu seniora z ústeckého sídliště Dobětice. Soud rozhodl nedávno bez veřejného jednání. Výsledek sdělila Marcela Trejbalová, mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem, který případ řešil jako první instance. Odůvodnění zatím NS nezveřejnil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Odsouzený Robert Tremel (archivní snímek)

Článek

Tremel podle pravomocného verdiktu zavraždil seniora v únoru 2013 v bytě v panelovém domě. Oběti zasadil nejméně 20 bodných a řezných ran.

Obžalobě z vraždy původně čelil partner seniorovy dcery. Ten byl rok a půl ve vazbě, opakovaně stál před soudem a dokonce se už schylovalo k rozsudku.

Tremel vystupoval při vyšetřování jako svědek. Když mu ale policie v souvislosti s jiným trestným činem odebrala DNA, stal se sám obžalovaným z vraždy. Test totiž ukázal shodu se vzorkem za nehty oběti.

Tremel se poté přiznal. Tvrdil však, že čin spáchal v afektu po předchozí hádce. Krajský soud jej poslal do vězení na 16 let, Vrchní soud v Praze verdikt zpřísnil na 17,5 roku.

Justice uznala Tremela vinným také z obecného ohrožení, protože po vraždě ucpal digestoř a pustil plyn. Výbuch plynu, který mohl mít fatální následky, nenastal jen náhodou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám