Hlavní obsah

Lupiči z luxusního hodinářství v Praze se maskovali ušankou a kloboukem, policie zveřejnila fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté v úterý zveřejnili snímky lupičů, kteří v pondělí přepadli luxusní hodinářství v Pařížské ulici v Praze, a žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Pachatelé loupeže, kteří si odnesli zboží za několik miliónů korun, se podle policistů mohou na útěku pohybovat ve vozidle značky Smart s panoramatickou střechou.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči přepadli luxusní hodinářstvíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté přepokládají, že si pachatelé loupež dopředu pečlivě plánovali, a nevylučují, že nějakou dobu pobývali v některém hotelu či ubytovacím zařízení. Zde mohli být ubytováni společně, odděleně či v doprovodu dalších osob,“ řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Foto: Policie ČR

Podle ní se ozbrojení pachatelé pohybovali nebo ještě pohybují v autě tovární značky Smart v atypickém modrostříbrném barevném provedení s panoramatickou střechou. Do něj přestoupili ze skútru Suzuki Burgman, na kterém ujeli od hodinářství na pražský Klárov.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Motorka, na níž jeden z pachatelů zřejmě ujel.

Oba pachatelé jsou podle policie ve věku kolem 30 let, mají štíhlou, 185 až 190 centimetrů vysokou postavu a kratší vousy. Na sobě měli společenský oblek tmavé barvy. Jeden se maskoval ušankou a tmavými brýlemi, druhý kloboukem.

Policisté uvítají jakoukoliv informaci nejen k pachatelům samotným, ale také k pohybu skútru a auta.

„Detektivové touto cestou zároveň se stejnou výzvou oslovují provozovatele ubytovacích zařízení v Praze a nejbližším okolí. Ti stejně jako běžní občané mohou policistům svá svědectví předat prostřednictvím tísňové linky 158,“ shrnula Zoulová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám