Hlavní obsah

Šéf hotelu ministerstva vnitra skončil, vyšetřuje ho policie

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě přede dvěma lety hlásal, jak si dokázal vybudovat důvěru resortu, a může tak hostit významné akce, jakou je například konference FBI. Teď musel Jaroslav Hranička jako ředitel hotelu Šumava v Kašperských Horách, patřícího ministerstvu vnitra, skončit. Na krku má policejní vyšetřování kvůli podezření, že svého zaměstnavatele šidil.

Foto: Facebook hotel Šumava

Bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta (vlevo) s ředitelem hotelu Jaroslavem Hraničkou.

Článek

„Kontrola v hotelu Šumava odhalila jisté nedostatky. V této souvislosti jsme podali trestní oznámení a vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se k celé záležitosti nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Právu mluvčí MV Lucie Nováková. Potvrdila také, že Hranička už hotel nevede.

Sdílnější nebyla ani policie. „Nikdo zatím obviněn nebyl. Více se k tomu nechci vyjadřovat,“ řekl na dotaz Práva šéf klatovské kriminálky Antonín Šmíd.

Foto: Facebook hotel Šumava

K image Jaroslava Hraničky patřily snímky se známými osobnostmi. Nechal se vyfotit například s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou

Podle informací Práva se policejní vyšetřovatelé chystají zahájit úkony trestního řízení pro přečin porušování povinnosti při správě cizího majetku.

„To nechám bez komentáře,“ reagoval na to Šmíd.

Ze zatím neoficiálních zdrojů Právo zjistilo, že detektivové prověřují nákupy proviantu i podezření, že Hranička údajně pronajímal pokoje načerno. „Tím si měl vydělat více než 100 tisíc korun. Někdo mluví i o tom, že snad mělo být za asistence policie odvezeno půl miliónu,“ uvedla jedna ze zaměstnankyň hotelu, která si přála zůstat v anonymitě.

Asistence policie

Že policisté ministerským úředníkům při kontrole v hotelu letos v létě asistovali, potvrdil i Šmíd. Co odtud kontroloři odvezli, ale nevěděl. „Naše hlídka tam byla přítomná čistě kvůli zajištění hladkého průběhu kontroly. To se současným vyšetřováním nemělo nic společného,“ vysvětlil šéf kriminálky.

Foto: Facebook hotel Šumava

Jaroslav Hranička (vlevo) s prezidentem Milošem Zemanem

Bývalá provozní hotelu Andrea Staňková se k vyšetřování nechtěla vyjadřovat.

„Pokud se taková situace stala, já o ní nevím. Policie mě zatím nekontaktovala,“ prohlásila Staňková, která byla provozní hotelu od srpna 2014 do července 2015.

Do křesla ředitele tříhvězdičkového hotelu v Amálině údolí usedl Hranička v roce 2011. Svoji image založil na společných fotkách se známými osobnostmi.

Na facebookové stránce hotelu jsou desítky jeho snímků s politiky, se šéfy policejních útvarů nebo s vrcholovými sportovci.

Jsou to například fotografie s prezidentem Milošem Zemanem, vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou, dnes už bývalým šéfem protimafiánského útvaru Robertem Šlachtou nebo s atletickým mistrem Evropy Petrem Svobodou či s úspěšnou biatlonistkou Gabrielou Soukalovou.

Foto: Facebook hotel Šumava

Šéf hotelu Jaroslav Hranička a mistr světa v atletice Petr Svoboda.

„Poskytujeme zázemí jak vrcholovým sportovcům, tak i špičkám bezpečnostních složek a justice. Najdou tu vše, co potřebují, od služeb až po naprostou loajalitu, diskrétnost a soukromí,“ prezentoval hotel Hranička.

Kontaktovat se ho nepodařilo

Právo se s ním pokoušelo spojit, aby se mohl k odchodu z ředitelské funkce vyjádřit. Jeho mobil byl ale nedostupný. Redakce chtěla požádat o zprostředkování kontaktu současného šéfa hotelu Vladimíra Chochlovského.

„Já vás zarazím, obraťte se na mluvčí ministerstva vnitra,“ reagoval a hned zavěsil telefon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám