Hlavní obsah

Za třesení novorozenětem dostal otec podmínku

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Tři roky vězení s podmíněným odkladem na zkušební dobu čtyř let dostal v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové šestadvacetiletý muž za těžké ublížení na zdraví. Dopustil se ho na své tehdy dvouměsíční dcerce, když s ní bez opory hlavičky třásl, až jí způsobil vícečetné krvácení do lebky. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obžalovaný se musí také podrobit vhodným programům psychologického poradenství a zdržet se požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek,“ dodala Iva Matušková z hradeckého krajského soudu.

Odsouzený musí také uhradit téměř 54 tisíc zdravotní pojišťovně jako náhradu za náklady na léčení dítěte.

Kdy přesně došlo ke zranění, se policii nepodařilo přesně určit. Bylo to někdy mezi 2. zářím až 22. říjnem loňského roku.

Podle lékařů dítě utrpělo minimálně dvě zranění. Obžalovaný otec tří dětí ale přiznal nevhodné zacházení s dcerou pouze jednou. Holčičku prý držel v náručí a ona mu vyklouzla.

„A jak jsem ji chytil, asi jsem ji víc zmáčkl a ona se zalkla. Nedýchala. Proto jsem s ní třásl, abych ji zachránil,“ vysvětloval soudu. Zranění by naštěstí neměla na dívce zanechat trvalé následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám