Hlavní obsah

Mladík při předjíždění kamiónu vjel druhému do cesty. Náraz nepřežil

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Smrtelnou nehodou teprve dvacetiletého řidiče začal nový týden na Českolipsku. Mladík ve své octavii nezvládl předjíždění na takzvané jestřebské rovince a narazil do kamiónu. Na místě zemřel.

Foto: HZS Libereckého kraje

Při nehodě zemřel 20letý mladík.

Článek

Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 9 mezi obcemi Jestřebí a Zahrádky na Českolipsku. „Jel ve směru na Českou Lípu a na jestřebské rovince podle výpovědi svědků začal předjíždět kamión, tento manévr však nedokončil, a než se stačil znovu zařadit, střetl se s protijedoucím kamiónem,“ řekla Právu mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: HZS Libereckého kraje

Při nehodě zemřel 20letý mladík

Řidič kamiónu se snažil nehodě zabránit, podle policistů strhl řízení prudce vpravo, ale srážce už se vyhnout nedalo. Řidič octavie byl na místě mrtvý. „Oba vozy od sebe museli hasiči oddělit za pomoci ocelového lana a cisterny a teprve poté mohli vyprostit mrtvé tělo řidiče,“ uvedla mluvčí hasičů v Libereckém kraji Zdenka Štrauchová.

Kamión, se kterým se mladík střetl, přepravoval dřevo. „Celá nákladní souprava sjela do příkopu a bude nutné ji dostat zpět na silnici. Ještě předtím musí být náklad přemístěn. Proto je od ranních hodin silnice I. třídy mezi Jestřebím a Zahrádkami uzavřena v obou směrech. Otevření předpokládáme až odpoledne ve 14 hodin,“ doplnila Ivana Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám