Hlavní obsah

Požár domu na Brněnsku zaměstnal šest hasičských jednotek

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest jednotek hasičů zaměstnal v sobotu požár střechy rodinného domu v Blučině na Brněnsku. Plameny postupovaly pod plechovou střechou a okolí děsil hustý černý dým.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár rodinného domu zaměstnal šest jednotek hasičů.

Článek

„Operační středisko vyslalo dle prvotního hlášení čtyři jednotky. Velitel si po příjezdu na místo události vyžádal další dvě posilové jednotky. V tu chvíli se valil černý hustý dým z celé střechy. Hasiči museli začít s rozebíráním střechy, aby se dostali k plamenům,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Plameny postupovaly trámy a izolací pod horním krytem plechové střechy, hasiči se k nim dostali poté, co plech rozřezali rozbrušovací pilou. Jejich zásah byl účinný, zabránili plamenům poškodit obytné prostory nemovitosti a nedovolili jim, aby zasáhly sousední dům.

Vyšetřovatel vyčíslil škodu předběžně na necelých čtyři sta tisíc korun. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár rodinného domu zaměstnal šest jednotek hasičů.

„Při zásahu poskytli hasiči první pomoc obyvatelce sousedního domu, která se nadýchala kouře. Vyžádali si na místo zdravotnickou záchrannou službu a ženu předali do její péče,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám