Hlavní obsah

Násilník v Třeboni vytáhl na policisty motorovou pilu, zastavil ho až výstřel

– Jindřichův Hradec

Se zapnutou motorovou pilou vyhrožoval o víkendu policistům 46letý muž v Třeboni na Jindřichohradecku. S pilou mával před policisty na ulici a křičel na ně. Uklidnil se a pilu odložil až po varovném výstřelu do vzduchu.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Na opilého muže přivolala policisty v neděli večer jeho vlastní manželka, protože se choval agresivně a žena se bála o život. Na hlídku však násilník začal křičet, že je nepustí do domu.

„Policistům ukázal, že má připravenou motorovou pilu, sekeru (kalač) a tzv. lopatku na obracení klád. Když se hlídka třeboňských policistů přiblížila k domu, své rozhodnutí agresor umocnil tak, že nastartoval připravenou motorovou pilu,“ popsala mluvčí policie Hana Millerová.

Výtržník však zašel ještě dál. S nastartovanou pilou vyrazil za strážci zákona až na ulici a mával s ní před nimi. Na výzvy nereagoval a policistům došla trpělivost.

„Proti podezřelému použili donucovací prostředek varovný výstřel. Na tento zareagoval tak, že motorovou pilu zastavil a odložil ji k domu, a následně byl zajištěn,“ konstatovala mluvčí policie.

Na služebně pak výtržník dýchl do přístroje na zjišťování alkoholu v dechu, který ukázal hodnotu 1,7 promile. Je podezřelý z násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám