Hlavní obsah

Zabíjel jsem v amoku, přiznal se Slovák k vraždě tchyně a tchána na Jindřichohradecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

U českobudějovického krajského soudu se v pátek k vraždě rodičů své manželky přiznal 51letý Slovák František Gazdík. K tragédii došlo loni 18. prosince v Horní Olešné na Jindřichohradecku. Vraždil prý kvůli neshodám v rodině, které začaly nevěrou jeho manželky. Pozůstalí po obžalovaném požadují více než půlmiliónové odškodné, soud bude pokračovat v pondělí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Obžalovaný František Gazdík

Článek

Obžalovaný vypověděl, že na rodiče své manželky čekal několik hodin na zahradě. Po jejich příjezdu vnikl do domu a v hádce je pobodal nožem.

„Všechno je mi líto. Vše jsem udělal v amoku a na nic si nepamatuji. Omlouvám se všem příbuzným,” řekl v pátek Gazdík před soudem. Své chování zdůvodnil nevěrou jeho manželky, podle svědků byl ale extrémně žárlivý.

Obžalovaný se se svou budoucí ženou seznámil v 80. letech během vojenské služby v Čechách, po založení rodiny se odstěhovali na Slovensko.

Manželka ho opustila

V minulém roce obžalovaný zjistil, že je mu manželka nevěrná s jeho nejlepším kamarádem. Přistihl je při nevěře a manželka mu poté slíbila, že poměr ukončí.

„Už tehdy jsem jejímu slibu moc nevěřil,” uvedl Gazdík. Kvůli manželčině nevěře prý trpěl depresemi a začal uvažovat také o sebevraždě zastřelením.

O svém plánu řekl manželce, která vše nahlásila policii. Podle spisu poté zjistil, že ho manželka opustila a vybrala část úspor z jejich společného účtu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Obžalovaný František Gazdík u soudu

„Zkoušel jsem ji kontaktovat. Psal jsem jí SMS, volal, čekal na ni v práci, vše bylo bezvýsledné,” řekl obžalovaný. S jedním ze svých synů poté odjel k rodičům manželky do Horní Olešné. Jeho manželka tam však nebyla a po jednom ze synů mu vzkázala, že se k němu nevrátí.

Vraždil v afektu

„Naprosto mě to zlomilo. Nespal jsem celé noci a myslel jen na sebevraždu,” sdělil Gazdík. Po návratu domů se znovu rozhodl, že navštíví svého tchána (75) a tchyni (62). Chtěl, aby svou dceru přesvědčili k návratu k němu.

„Začali mi nadávat. Křičeli, že je dobře, že ode mě odešla. Vytáhl jsem zbraň a namířil ji na svou hlavu. Chtěl jsem, aby mě vyslechli,” uvedl. „Nevím, co to do mě vjelo, nevěděl jsem, co dělám. Začal jsem je mlátit pistolí, pak jsem uviděl kufřík s noži, vytáhl nůž a oba je píchl.”

„Byl jsem v amoku, třásl jsem se a plakal. Nemohl jsem řídit, nakonec jsem se vydal na Slovensko, kde jsem rozbitou zbraň zprovoznil. Chtěl jsem se zabít, opil jsem se a probudil se pak na policii. Tam jsem se přiznal k vraždě. Lituji všeho, co jsem udělal, mám zkažený celý život,” řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám