Hlavní obsah

Bilance zápasu Baník–Opava: Tři zranění policisté a šest zadržených

Právo, hon
Ostrava

Jeden policista zůstal hospitalizován v nemocnici a další dva museli být ošetřeni v souvislosti s výtržnostmi, které ve středu večer provázely v Ostravě fotbalové utkání mezi Baníkem Ostrava a SFC Opava. Kvůli agresivnímu chování policisté zadrželi šest lidí a nyní postupně zahajují jejich trestní stíhání. Počet podezřelých je ale podle kamerových záznamů mnohonásobně vyšší, do výtržností se zapojily desítky „fanoušků“.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku jsou opavští fanoušci pod dohledem policie po příjezdu na vítkovické nádraží.

Článek

První ostravské utkání Národní fotbalové ligy policisté od počátku považovali za vysoce rizikové a jejich obavy se nakonec i potvrdily. Fanoušci se poprali nejprve před zápasem v ulicích, kde napadali i dohlížející policisty.

Narušili také utkání, když v 17. minutě vtrhli na hrací plochu. Zpátky na tribuny pak výtržníky zahnali policejní těžkooděnci a zhruba po sedmi minutách se opět začalo hrát.

„Posléze fanoušci rovněž na stadiónu poškodili sedačky a opěradla. V průběhu zápasu pak měli též převrhnout výčepní zařízení a poškodit jej. Způsobené škody na majetku nejsou dosud specifikovány,“ konstatovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policii nyní čeká podrobná bilance průběhu celého odpoledne a večera. Policisté nyní analyzují zajištěné obrazové záznamy a zjišťují totožnost podezřelých osob.

„Byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě a sděleno podezření pro přečiny výtržnictví. Tři osoby zůstávají i nadále omezeny na osobní svobodě. Ve dvou případech se jedná o cizince a je konáno zkrácené přípravné řízení. Podezřelí využili svého práva a k věci nevypovídali,“ popsala Holčáková.

Na vyprodaném stadiónu ve Vítkovicích sledovalo zápas přes 12 000 diváků, což znamenalo nový rekord v návštěvnosti druhé ligy. Baník zvítězil 3:0 a dostal se do čela tabulky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám