Hlavní obsah

Vlak na Hodonínsku rozpůlil traktor a začal hořet, jeden člověk zahynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Ve Vnorovech na Hodonínsku se v úterý srazil osobní vlak s traktorem. Zemřel řidič traktoru, několik lidí bylo zraněno. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky jeden z vagónů hořel a část vlaku vykolejila.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na Hodonínsku rozpůlil traktor a začal hořet, jeden člověk zahynulVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na trati z Hodonína přes Vrbovce do Nového mesta nad Váhom. Ačkoliv je traktor značky John Deer mohutný stroj, náraz byl tak silný, že ze stroje zbylo jen několik kusů. Zadní část zůstala u vleku, který náraz odhodil mimo koleje. Střecha kabiny odletěla stranou a na přední část najel vlak.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Srážka vlaku s traktoru na Hodonínsku

Ani osobní vlak nedopadl dobře. Vlak tvořila trojdílná Regionova, která měla za sebou připojený ještě jeden motorový vůz. Všechna čtyři vozidla po nárazu vykolejila. Čelní vůz vlaku i s troskami traktoru začal po nehodě hořet.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Havarovaný vlak

„Přivolaní hasiči zlikvidovali požár motorového vlaku i traktoru, museli zajistit i vozy vlaku proti převrácení a vyřešit únik provozních kapalin,“ řekl na místě mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Plameny zcela zničily laminátové čelo Regionovy.

"Řidič traktoru zemřel ještě před příjezdem záchranné služby. Na místě jsme ošetřili další čtyři zraněné. Jejich zranění byla lehká. Převezli jsme je do místních nemocnic," sdělila mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková. Podle ní letěl na místo i vrtulník, který však záchranná služba nakonec odvolala.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Havarovaný vlak

Hasiči zprávu o události dostali v 13.16 a na místě zasahovalo dvanáct jednotek. „V době našeho příjezdu byli všichni cestující mimo vlakovou soupravu,“ dodal mluvčí. „Ve vlaku cestovalo 25 lidí,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: HZS Hodonín

Nehoda vlaku s traktorem na Hodonínsku

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Podrobnosti k mimořádné události zjišťujeme,” uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Libor Popela, ČTK

Vlak začal po srážce hořet

Provoz z Hodonína ve směru na Slovensko byl zastaven a místo toho funguje náhradní autobusová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám