Hlavní obsah

Zlodějka po dopadení vyhrožovala zabitím svého nenarozeného dítěte

Právo, Miroslav Homola
Brno

Téměř neuvěřitelnou demonstrativní obranu použila žena z Brna, kterou ve čtvrtek ráno chytil majitel domu při pokusu o krádež. Po zadržení se bila do břicha s tím, že čeká dítě a chce okamžitě propustit, jinak plodu ublíží.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V půl šesté ráno byla přivolána hlídka městské policie do čtvrti Bosonohy. V rodinném domku tam majitelé krátce předtím přistihli cizí ženu. Ta podle jejich výpovědi vlezla do jedné z místností oknem, a potom se pokusila utéct s ukradenou peněženkou. Čtyřiatřicetiletý muž ji ale na útěku zadržel a jeho manželka co nejrychleji zatelefonovala na linku 156.

Hlídka městské policie během několika minut přijela manželskému páru na pomoc a proti podezřelé osmadvacetileté ženě museli strážníci dokonce použít donucovací prostředky.

Jela na gynekologii

„Prohlásila totiž, že je těhotná a začala se demonstrativně tlouct do břicha. Hlídka ji proto co nejšetrněji chytila a spoutala jí ruce za zády. Strážníci pro jistotu přivolali i zdravotníky a případ předali státním policistům s podezřením na trestný čin,“ uvedl k neobvyklému případu mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem.

Podle mluvčí policie Andrey Cejnkové skutečně žena putovala na gynekologické vyšetření. „Nebylo to však za účelem zjištění těhotenství, ale kvůli prohlídce genitálií zadržené, neboť se v domě ztratil i zlatý prsten a podezřelá, která je mimochodem známá i jako narkomanka, patří k lidem, kteří při krádežích používají tělní dutiny jako úkryt cenností,“ uvedla mluvčí.

Připomněla, že pokud hrozí umístění do cely předběžného zadržení, tak je vždy každá podezřelá vyšetřena lékařem.

Reklama

Výběr článků

Načítám