Hlavní obsah

Vrah ve Valdicích spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín
Aktualizováno

Ve věznici ve Valdicích na Jičínsku v noci na pondělí zemřel vězeň, který si odpykával doživotní trest vězení. Informaci ve středu potvrdila mluvčí valdické věznice Eva Francová. Podle informací ČTK Lumír Moric spáchal sebevraždu, odsouzený na doživotí byl za podíl na loupežné vraždě manželského páru z Bohumína na Karvinsku.

Foto: Vězeňská služba ČR

Valdická věznice

Článek

„Okolnosti úmrtí doživotně odsouzeného vyšetřují vnitřní orgány vězeňské služby i policie," řekla Francová. Mluvčí nechtěla uvést bližší informace k úmrtí, pouze potvrdila, že vězeň byl v cele sám.

Kromě recidivisty Morice soud poslal za vraždu manželů do vězení na 30 let Michala Zágoru a Jiří Bohdálek dostal 27 let vězení. Pachatelé podle rozsudku manžele v únoru 2013 zastřelili a těla zakopali v pronajaté garáži. Jednali jako organizovaná skupina a měli předem rozdělené role.

Moric u soudu tvrdil, že o chystané vraždě nic předem nevěděl, k činu se jen „přimotal” kvůli příslibu odměny.

Ve valdické věznici to není v posledních letech ojedinělý případ úmrtí vězně. Například v roce 2013 našli v cele oběšeného vězně, který byl odsouzený na 16 let vězení za pokus o vraždu. V září 2010 spáchal ve valdické věznici sebevraždu takzvaný lesní vrah Viktor Kalivoda, který si ve vězení za vraždu tří lidí v roce 2005 odpykával doživotní trest. Kalivoda se v cele, kde byl sám, údajně podřezal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám