Hlavní obsah

Muž v Praze střílel ze vzduchovky z okna po lidech, jednoho zranil

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap, ok

Pražští policisté zasahovali v neděli večer na Palmovce, z okna panelového domu tam po lidech na ulici střílel muž ze vzduchovky. Při střelbě byl zraněn jeden člověk. Střelec pravděpodobně nevydržel hluk z ulice.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela na Palmovce muže, který z okna bytu střílel po lidechVideo: Novinky

 
Článek

Záchranáři a policisté zamířili do ulice Na Žertvách v neděli před 22. hodinou. Podle oznamovatelů střílel muž z okna bytu ve druhém patře po lidech, autech i dalších dopravních prostředcích na ulici.

Přivolaným policistům se podařilo zadržet podezřelého muže, který by měl mít střelbu na svědomí. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice zraněného muže, který měl utrpět střelná poranění v oblasti krku.

"Zranění muže odpovídala tomu, že by se mohlo jednat o zásah diabolkou nebo něčím podobným," řekl ČTK mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn.

Nevydržel hluk

"Podle prvotního hlášení měl být zraněn zhruba pětapadesátiletý muž. Mechanismus zranění nebyl nejdříve lékař schopen určit, následně se však zjistilo, že byl dotyčný zřejmě postřelen," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že pacient nebyl schopen komunikace, protože byl opilý.

Podle informací Novinek 47letý muž střílel ze vzduchovky, protože již zřejmě nevydržel hluk z ulice, kde každý den popíjejí bezdomovci. Střelec, který byl pod vlivem alkoholu, nejprve policistům nechtěl otevřít byt, ale nakonec tak učinil a spolupracoval.

„Policisté v bytě nalezli předmětnou zbraň, vzduchovku zn. Remington ráže 5,5 mm. Ta byla předána k odbornému znaleckému zkoumání. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí od tří do deseti let,” konstatovala Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám