Hlavní obsah

Za surovou vraždu ve Znojmě dostal 23 let, po rozchodu ženě zasadil 25 ran nožem

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na 23 let za mříže poslal ve středu Vrchní soud v Olomouci Ondřeje Šmedka (39) za to, že loni v červenci ubodal svoji partnerku (47). Vrchní soud tak potvrdil verdikt Krajského soudu v Brně z letošního 25. dubna, proti kterému se vrah odvolal. Požadoval nižší trest.

Foto: Novinky/Právo

Článek

„Odvolání obžalovaného jsme zamítli jako nedůvodné. Výjimečný trest je zákonný a přiměřený. Zohlednili jsme brutalitu, s jakou si počínal, a především skutečnost, že usmrtil matku dvou nezletilých dětí. V úvahu jsme museli vzít i to, že jeho možná resocializace je značně ztížená. V minulosti již totiž byl sedmkrát za násilnou trestnou činnost odsouzen, mimo jiné i za znásilnění,“ řekl mluvčí Vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Hrůzná událost se stala v domku ve Znojmě-Příměticích, kde žena bydlela. Recidivista Šmedek, který pracoval jako číšník, tam za ní pravidelně docházel. Podle svědků jej někdy pustila dovnitř, jindy musel žadonit, než dveře otevřela. Chtěla se s ním rozejít, ale Šmedek dlouhodobě ignoroval její rozhodnutí s ním skončit.

Na okolnosti si nevzpomíná

Inkriminovaného dne vzal nůž a ze žárlivosti své partnerce zasadil 25 řezných a bodných ran, rovněž ji bil a vystřelil na ni z plynové pistole.

K brutálnímu činu se přiznal, na okolnosti si ale prý nepamatuje. Ví údajně jen to, že na něj partnerka po noční hádce vytáhla nůž, na což on reagoval výstřelem z plynové pistole. Vybavuje si až chvíli, kdy spatřil ženu mrtvou a s nožem zabodnutým v těle. Když si uvědomil, že ji nejspíš zabil, chtěl se zastřelit, pistole však selhala.

Policie ho našla na místě činu, měl na sobě také několik bodných či řezných ran, asi následkem potyčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám